Nieruchomościowe forum dyskusyjne poruszające problemy rynku nieruchomości i jego specjalistów.
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Witam wszystkich,
Sprawa wygląda tak. Kupiłem jakieś 10 lat temu domek kempingowy. Kemping ten leży na wydzierżawionej działce. Okres dzierżawy skończył się w 2009 roku. Podczas tworzenia umowy umawialiśmy się że okres dzierżawy będzie trwał do 2010 ze względu na fakt że przywieźliśmy zamrażalka dla właścicieli działki.
Problem polega na tym, że w tym roku chcieliśmy przedłużyć dzierżawę. Niestety wczoraj przeglądałem zdjęcia na portalu i ku mojemu zdumieniu zobaczyłem na profilu córki właścicielki ziemi zdjęcia mojego kampingu gdzie miejsce szyby jest teraz zabite deskami. Czyli domniemuje, że ktoś wszedł na teren mojego kempingu. Dodatkowo rośliny i tuje zasadzone na działce zostały z niej usunięte.
W związku z tym mam pytanie czy dzierżawca ziemi miał prawo do zawłaszczenia mojego domu i wszystkich prywatnych rzeczy zajdujących się w nim.
Co mogę w tym przypdaku zrobić???
Z góry dziękuję za jakiegokolwiek informację jak postąpić w tej sytuacji, zanim się udam i porozmawiam z dzierżawcą.
nie nie możę - pytanie jak udowodnisz że to właśnie on wszedł do domku ?
Strony: 1
| Wątek | Odpowiedzi | Wyświetlenia | Ostatni post |
|---|---|---|---|
|
Wynajme Licencje dla mojego biura nieruchomosci!!! przez sikora.nieruchomosci
|
0 | 360 | 2012-02-21 20:18:21 przez sikora.nieruchomosci |
|
Najmę licencję dla mojego biura nieruchomości!!! przez nieruchomosci.bch
|
0 | 353 | 2012-01-15 13:19:14 przez nieruchomosci.bch |
|