Nieruchomościowe forum dyskusyjne poruszające problemy rynku nieruchomości i jego specjalistów.
Nie jesteÅ› zalogowany.
Strony: 1
Witam
Mam pytanie:
Jestem świeżo po odebraniu licencji pośrednika i zamierzam rozpocząć działalność na własny rachunek a zatem potrzebuję wykupić obowiązkowe ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej.
Chciałam zapytać z usług jakiego ubezpieczyciela korzystacie prowadząc działalność zawodową? Czy jesteście zadowoleni?
Przeglądając internet widzę, że jako liczące się wymieniane są w zasadzie cztery Towarzystwa Ubezpieczeniowe: PZU, Warta, Generali i Concordia. Cena nie jest dla mnie jedynym wyznacznikiem, chodzi raczej o relację cena do jakości usług.
Najtaniej przy ubezpieczeniu na najniższą wymaganą sumę gwarancyjną, czyli 25.000 euro, wychodzi składka roczna w Warcie i Concordii, ale nie chciałabym później żeby się okazało że jest tanio bo np. ich ubezpieczenie czegoś nie uwzględnia.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
nie tyle ile w pośrednictwie ale w innych przypadkach nie ma większych problemów z PZU niestety w przypadku odpowiedzialności zawodowej jest zupełnie inaczej niż np w wypłacie przy AC samochodu. Stąd też uważam, iż bierz tam gdzie taniej i pracuj tak aby nie musieć skorzystać.
ostatnio concordia ma najtaniej w zeszłym roku było to generali wejdź na stronę stowarzyszenia tam cie przekieruje na ubezpieczyciela z kalkulatorem
Strony: 1
| Wątek | Odpowiedzi | Wyświetlenia | Ostatni post |
|---|---|---|---|
|
z jakich książek korzystacie do nauki technik wyceny? przez Dark_Angel
|
0 | 565 | 2011-02-07 23:44:39 przez Dark_Angel |
| 1 | 1049 | 2009-01-28 11:15:44 przez marko | |
|
Jakie testy polecacie? przez Iwonka
|
1 | 885 | 2007-08-31 20:07:00 przez Agula |