Forum.w.Nieruchomosci.pl

Nieruchomościowe forum dyskusyjne poruszające problemy rynku nieruchomości i jego specjalistów.

Nie jesteÅ› zalogowany.

#1 2012-02-04 22:43:36

expert
Użytkownik

Jakie portale ogłoszeniowe są najlepsze...

...Waszym zdaniem. Konkretnie, z których wg Was macie najwięcej zapytań / kontaktów od klientów szukających nieruchomości ?? Gratka, Otodom, Oferty.net, nieruchomości-online ??? Jakieś inne ???
Gdyby istotna była lokalizacja - chodzi o woj wlkp.
Dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi.

#2 2012-02-09 12:10:42

Ostri
Użytkownik

Re: Jakie portale ogłoszeniowe są najlepsze...

To zależy w jakim mieście funkcjonuje biuro ( wielkość miasta ) i gdzie ludzie szukają ofert . W jakim mieście jest Twoje biuro ??

#3 2012-02-09 18:07:12

expert
Użytkownik

jestem z Poznania. Zawsze myśłałem że przoduje tutaj GRATKA ale po kilku tygodniach funkcjonowania, po ilości zapytań i statystykach odwiedziń poszczególnych stron odnoszę wrażenie, że np "nieruchomosci-online" jest lepsze pod tym względem...

#4 2012-02-09 20:13:08

damcar27
Użytkownik
Od: Kamień Pomorski
Serwis

gratka sukcesywnie spada na p.., strasznie dużo kasujÄ… a nic w zamian - zastanawiam siÄ™ na odpuszczeniem tego portalu.  najlepsze to otodom, nieruch-online oraz ofertynet.
To że ktoÅ› jest z Poznania czy Warszawy jest maÅ‚o istotne gdyż google pozycjonuje portale także po geolokalizacji jaka jest wprowadzona w danym komputerze oraz w zależnoÅ›ci do  tego do której serwerowni googla poszÅ‚o zapytanie. Oprócz wymienionych mam czasami pytania z nportal i morizona. Gratka i domiporta sÄ… najsÅ‚absze.

pozdrawiam Damian

#5 2012-02-15 16:54:12

Ostri
Użytkownik

Myślę, że w dużych miastach tj. Wrocław, Poznań, Katowice itp. ok 80 % skupia się na stronach ogólnopolskich, otodomie,allegro, ofertach net itp. W miastach małych do 150 000 ludności większość najpierw zagląda na stronki miastowe i regionalne.

#6 2012-02-16 11:52:47

mat1984
Użytkownik

A co sądzicie o nportalu? U mnie jest bardzo mało zapytań z tego serwisu w porównaniu z innymi - czy u Was jest podobnie?

#7 2012-02-16 12:09:23

damcar27
Użytkownik
Od: Kamień Pomorski
Serwis

nie sugerowałbym bym się ilością zapytań (bo ludzie przecież dzwonią), a ilością wyświetleń danej oferty, zrób sobie test - wyeksportuj w jednym czasie (najlepiej późnym wieczorem około 23 bo część portali jak nieruchomości online czy domiporta robi update bazy w godzinach nocnych)) jedną ofertę na wszystkie portale - każdy z portali jak pamietam ma licznik odwiedzin danej strony (na dole). Po paru dniach sprawdź jakie są efekty. Sam co jakiś czas sprawdzam efektywność portali i jak juz napisałem moja kolejność od najlepszego: otodom, nieruch-online,ofertynet, nportal, morizon, najsłabiej gratka i domiporta

pozdrawiam Damian

#8 2012-04-27 17:23:13

domm
Użytkownik

Są też nowe zupełnie bezplatne, ale na razie w fazie... początkowej.
Np. www.ifri.pl
Na razie nadaje się jako bezpłatna przechowalnia ofert dla osób prywatnych.

Ostatnio edytowany przez domm (2012-04-27 17:27:13)

#9 2012-04-28 12:23:23

free66
Użytkownik

Za niedługo będę uruchamiał stronę z ogłoszeniami nieruchomości w Krakowie. Jeśli są jakieś biura nieruchomości zainteresowane proszę o kontakt poprzez prywatną wiadomość. Na początek za darmo, nieograniczona ilość dodawania bezpłatnych ogłoszeń. W niedługim czasie dodane zostaną importy ogłoszeń z galactica virgo, agencja3000 oraz asariWeb. Jednak to zależy od zainteresowania z Państwa strony.

Ogłoszenia będę dotyczyć raczej konkretnej dzielnicy Krakowa, jednak niewykluczone że rozszerzymy zakres działalności.

Pozdrawiam

#10 2012-05-06 21:35:44

Lilu
Użytkownik

Darmowym portalem eksportującym ogłoszenia prosto z biur nieruchomości jest nieruchomosci.net.pl .
Z tego co widziałam ostatnio mają kilkaset tysięcy ofert - jak stoją w rankingu to nie wiem..
W każdym razie ja tam coś znalzłam:)

Linki sponsorowane

Ostatnie tematy z Przetargi.info.pl

WÄ…tek

Stopka forum

Archiwum Prawo Przetargi - forum RozporzÄ…dzenia
Prawo zamówień Kody CPV Kody NUTS

[ Generated in 0,014 seconds, 11 queries executed ]