Forum.w.Nieruchomosci.pl

Nieruchomościowe forum dyskusyjne poruszające problemy rynku nieruchomości i jego specjalistów.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2011-11-30 15:35:03

ragefan
Użytkownik

przygotowanie do egzaminu w 2012 r.

Przygotowuję się do egzaminu na rzeczoznawcę w 2012 roku.
Poszukuję osoby, rzeczoznawcy majątkowego, który zdał egzamin niedawno czyli w ciągu ostatnich 1-2 lat.
Chodzi mi o rady jak przygotować się do egzaminu, na co zwrócić uwagę, jakie ustawy, które rozporządzenia najbardziej (oczywiście poza UOGN). Nie wierzę, że trzeba wyryć 50 ustaw na pamięć, czy to w ogóle możliwe?
Może ktoś ma treść jakiegoś ostatniego egzaminu? Ile jest pytań testowych, ile zadań, ile czasu na wszystko? Niby są bazy pytań, ale czy pytania z tej bazy są później dokładnie takie same na egzaminie?
Poszukuję też dobrej bazy zadań do rozwiązania do przygotowania się do części zadaniowej.
Mój opiekun praktyki zdawał 15 lat temu i nie wie jak to teraz wygląda.

#2 2011-12-13 05:37:36

ads2011
Użytkownik

Re: przygotowanie do egzaminu w 2012 r.

ja zdaje 15.12.2011 to ci powiem co i jak

#3 2011-12-14 18:04:45

veldon
Użytkownik

> ragefan napisał:

> Przygotowuję się do egzaminu na rzeczoznawcę w 2012 roku.
Poszukuję osoby, rzeczoznawcy majątkowego, który zdał egzamin niedawno czyli w ciągu ostatnich 1-2 lat.
Chodzi mi o rady jak przygotować się do egzaminu, na co zwrócić uwagę, jakie ustawy, które rozporządzenia najbardziej (oczywiście poza UOGN). Nie wierzę, że trzeba wyryć 50 ustaw na pamięć, czy to w ogóle możliwe?
Może ktoś ma treść jakiegoś ostatniego egzaminu? Ile jest pytań testowych, ile zadań, ile czasu na wszystko? Niby są bazy pytań, ale czy pytania z tej bazy są później dokładnie takie same na egzaminie?
Poszukuję też dobrej bazy zadań do rozwiązania do przygotowania się do części zadaniowej.
Mój opiekun praktyki zdawał 15 lat temu i nie wie jak to teraz wygląda.

Ile jest pytań, zadań i ile czasu na wszystko to masz napisane w rozporządzeniu. Jeżeli nie wiesz takich podstawowych rzeczy to radzę się dobrze przygotować na egzamin:))))

#4 2012-02-08 14:32:58

boza_krowka
Użytkownik

ja polecam strony z pytaniami i zadaniami, jak np. www[...]. Ja zdałam m.in dzięki nim, bo na egzamin jednak trzeba wykuć na blachę pytania, które się powtarzają, a czasami są bardzo nieprecyzyjnie sformułowane. Z zadaniami podobnie, bo schemat mniej więcej się powtarza i trzeba przeliczyć wszystkie z przeszłości (treści zadań z lat ubiegłych znajdziesz tam za darmo). Ustny to już inna para kaloszy i tutaj trzeba mieć dużo szczęścia jednak.

Ostatnio edytowany przez woqlski (2012-02-08 17:17:19)

Linki sponsorowane

Ostatnie tematy z Przetargi.info.pl

Wątek

Stopka forum

Archiwum Prawo Przetargi - forum Rozporządzenia
Prawo zamówień Kody CPV Kody NUTS

[ Generated in 0,014 seconds, 11 queries executed ]