Nieruchomościowe forum dyskusyjne poruszające problemy rynku nieruchomości i jego specjalistów.
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Przygotowuję się do egzaminu na rzeczoznawcę w 2012 roku.
Poszukuję osoby, rzeczoznawcy majątkowego, który zdał egzamin niedawno czyli w ciągu ostatnich 1-2 lat.
Chodzi mi o rady jak przygotować się do egzaminu, na co zwrócić uwagę, jakie ustawy, które rozporządzenia najbardziej (oczywiście poza UOGN). Nie wierzę, że trzeba wyryć 50 ustaw na pamięć, czy to w ogóle możliwe?
Może ktoś ma treść jakiegoś ostatniego egzaminu? Ile jest pytań testowych, ile zadań, ile czasu na wszystko? Niby są bazy pytań, ale czy pytania z tej bazy są później dokładnie takie same na egzaminie?
Poszukuję też dobrej bazy zadań do rozwiązania do przygotowania się do części zadaniowej.
Mój opiekun praktyki zdawał 15 lat temu i nie wie jak to teraz wygląda.
ja zdaje 15.12.2011 to ci powiem co i jak
> ragefan napisał:
> Przygotowuję się do egzaminu na rzeczoznawcę w 2012 roku.
Poszukuję osoby, rzeczoznawcy majątkowego, który zdał egzamin niedawno czyli w ciągu ostatnich 1-2 lat.
Chodzi mi o rady jak przygotować się do egzaminu, na co zwrócić uwagę, jakie ustawy, które rozporządzenia najbardziej (oczywiście poza UOGN). Nie wierzę, że trzeba wyryć 50 ustaw na pamięć, czy to w ogóle możliwe?
Może ktoś ma treść jakiegoś ostatniego egzaminu? Ile jest pytań testowych, ile zadań, ile czasu na wszystko? Niby są bazy pytań, ale czy pytania z tej bazy są później dokładnie takie same na egzaminie?
Poszukuję też dobrej bazy zadań do rozwiązania do przygotowania się do części zadaniowej.
Mój opiekun praktyki zdawał 15 lat temu i nie wie jak to teraz wygląda.
Ile jest pytań, zadań i ile czasu na wszystko to masz napisane w rozporządzeniu. Jeżeli nie wiesz takich podstawowych rzeczy to radzę się dobrze przygotować na egzamin:))))
ja polecam strony z pytaniami i zadaniami, jak np. www[...]. Ja zdałam m.in dzięki nim, bo na egzamin jednak trzeba wykuć na blachę pytania, które się powtarzają, a czasami są bardzo nieprecyzyjnie sformułowane. Z zadaniami podobnie, bo schemat mniej więcej się powtarza i trzeba przeliczyć wszystkie z przeszłości (treści zadań z lat ubiegłych znajdziesz tam za darmo). Ustny to już inna para kaloszy i tutaj trzeba mieć dużo szczęścia jednak.
Ostatnio edytowany przez woqlski (2012-02-08 17:17:19)
Strony: 1
| Wątek | Odpowiedzi | Wyświetlenia | Ostatni post |
|---|---|---|---|
|
Testy dla kandydatów na pośredników 2012 przez jurekp
|
4 | 1007 | 2012-02-18 23:51:33 przez damians |
| 0 | 384 | 2012-01-23 14:59:58 przez helios | |
| 0 | 95 | 2012-01-16 12:37:51 przez HSNP | |
| 0 | 706 | 2011-11-30 14:42:42 przez ragefan | |
|
WERYFIKACJA OPERATÓW DO EGZAMINU PRZEZ KOMISJĘ przez aniau