Forum.w.Nieruchomosci.pl

Nieruchomościowe forum dyskusyjne poruszające problemy rynku nieruchomości i jego specjalistów.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2011-05-07 14:14:17

dnd5
Użytkownik

Zalanie mieszkania

Witam chciałabym uzyskać jakiejś porady. Bowiem zalalam sasiadowi z dołu sufit w kuchni. peklo mi kolanko i na suficie sasiada jest widoczna mała, niewielka plama. Sasiad rząda 300 zl na pokrycie tej szkody. Mi wydaję się to śmieszne. Zaproponowałam, że sam kupie farbe i przyprowadze fachowca. sasiad odmawia, rzada pieniedzy , jesli nie załozy sprawe w sadzie. Dodam, ze ten pan ma ubezpieczone mieszkanie, bynajmniej tak mowi, czy to mozliwe ze on domaga sie odemnie tych pieniedzy a nie firma ubezpieczeniowa? powiedzial, ze od niej nic nie dostanie. co robic?

#2 2011-05-08 13:26:01

majonez
Użytkownik

Re: Zalanie mieszkania

Jeśli Ty masz ubezpieczone swoje mieszkanie w tym wykupione OC to po prostu czekaj. Zalany winien wystąpić do swojego ubezpieczyciela. Jeśli uznają jego roszczenie to jego i Twój ubezpieczyciel załatwią sprawy finansowe między sobą.
Na razie ponów pisemnie swoją propozycję naprawienia szkody (list polecony). Jeśli to możliwe to udokumentuj fotograficznie wielkość szkód, żeby potem poszkodowany nie mógł twierdzić, że wody było po kostki w całym mieszkaniu.
I czekaj. Jak sąsiad pójdzie do sądu, to wysłanym pismem wykażesz swoją dobrą wolę naprawienia szkody, a dokumentacją rozmiar szkód. Resztę niech rozstrzyga sąd.

#3 2011-05-11 09:15:46

Milo
Użytkownik
Od: Poznań

po co czekać do sądu ? nie lepiej było zgłosić zalanie do swojej ubezpieczalni ?

Proszę pamiętać, iż informacje/opinie jakie podaje nie mogą zostać uznane jako wiążące w jakikolwiek sposób. W razie jakichkolwiek wątpliwości wiążącą opinie można uzyskać u radcy prawnego lub adwokata -Milo-

#4 2011-06-15 21:02:45

Sylwester Ołdak
Użytkownik

zalałem kiedyś mieszkanie sąsiadowi, to on musiał zgłosić się do mojego ubezpieczyciela i powołać się na moją polisę ubezpieczeniową, potem ubezpieczyciel zadzwonił do mnie by wszystko potwierdzić, i było po sprawie. Nikt mi już niczym nie zawracał głowy, ale czas na zgłoszenie szkody to chyba maximum miesiąc.

Ostatnio edytowany przez Sylwester Ołdak (2011-06-15 21:05:47)

[url]http://centruminwestycje.pl/[/url]

#5 2012-02-13 16:37:13

Stach
Użytkownik

Jeżeli ty zawiniłeś to od czego masz ubezpieczenie.Porozmawiaj z agentem, który cię ubezpiecza i sprawa jasna.

#6 2012-03-16 13:21:15

jolaka
Użytkownik

ja mam odwrotny problem, sąsiad zalał mi mieszkanie , pieniądze  po ciekzich perturbacjach wypłaciło mi ubezpieczenie, nie adekwatne Dos szkód które poniosłam, cala antresola wypełniona butami zniszczona wraz z obuwiem. Nie posiadam rachunków – ubezpieczenie nie wyplaci odszkodowania. .zdarzyłam sprzątnąć i  przygotować do remontu i co? Zalał ponownie , jedno pomieszczenie ,które zostało odnowione ponownie jest zalane, a poprzednie szkodyy zdwojone.  Skontaktowałam się z nim by wypłacił mi odszkodowanie za to jedno pomieszczenie,  odmówił już nie mam sił,  znając zycie odnowie mieskanie  i co? Ponownie mnie  zaleje i tak w kółko Macieju.

#7 2012-03-27 23:18:32

Stach
Użytkownik

Musisz się wyprowadzić i zamieszkac nad nim :-) .Porozmawiaj z zaprzyjaźnionym agentem i administracją, powini wyjasnic te kwestie.

Linki sponsorowane

Ostatnie tematy z Przetargi.info.pl

Wątek

Stopka forum

Archiwum Prawo Przetargi - forum Rozporządzenia
Prawo zamówień Kody CPV Kody NUTS

[ Generated in 0,013 seconds, 10 queries executed ]