Nieruchomościowe forum dyskusyjne poruszające problemy rynku nieruchomości i jego specjalistów.
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Witam,
Mam dość nietypową sytuację zawodową odnośnie zarządcy nieruchomości. W 2006r zrobiłam kurs zarządcy nieruchomości na starych zasadach lecz nie było mnie wtedy stać na płatną praktykę i wizytę w warszawce. Nie posiadam studiów. Czy jest możliwość w moim przypadku uzyskania licencji w inny sposób? Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
Niestety nie ma innej możliwości jak posiadanie studiów wyższych (może być licencjat) o odpowiednim kierunku, lub ukończenie dodatkowego studium podyplomowego, odbycie praktyki i przejście całej procedury.
dodatkowo wykonywanie czynności zarządcy bez uprawnień może się skończyć postępowaniem karnym ( absurd ale z życia wzięty)
Tylko nie wiem czy jest jeszcze sens rozpoczynać teraz całą procedurę, bo coś się zapowiada, że licencje pośredników i zarządców są przewidziane do likwidacji w najbliższym czasie.
> Milo napisał:
> dodatkowo wykonywanie czynności zarządcy bez uprawnień może się skończyć postępowaniem karnym ( absurd ale z życia wzięty)
Nie rozumiem, dlaczego uważasz, że to absurd? Prowadzenie samochodu bez prawa jazdy to też absurd?
zbyt krótko ujęte
absurdem jest to że ludzie mają czas zajmować się kimś takim a oszuści i złodzieje chodzą na wolności - postępowania przeciwko nim są umarzane ... np z uwagi na przedawnienie postępowania - to jest właśnie absurd
nie potępiam tego postępowania ale sam fakt iż w przypadku mojej klientki prokuratura i sąd potrafiły zadziałać bardzo szybko - w innych przypadkach gdzie mamy naprawdę przestępstwo nic się nie robi
Co do i prawa jazdy i wykonywania czynności zarządcy bez uprawnień kara oczywiście winna być
Strony: 1
| Wątek | Odpowiedzi | Wyświetlenia | Ostatni post |
|---|---|---|---|
|
Praktyczne Seminarium Inwestowania w Nieruchomości przez Adrian Gozdera
|
3 | 161 | 2012-05-19 17:28:17 przez Adrian Gozdera |
|
Sądowy podział nieruchomości- zapytanie do Experta :) przez maxima12
|
0 | 110 | 2012-05-19 00:08:02 przez maxima12 |
| 0 | 108 | 2012-05-18 10:12:50 przez greenpark | |