Forum.w.Nieruchomosci.pl

Nieruchomościowe forum dyskusyjne poruszające problemy rynku nieruchomości i jego specjalistów.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2011-11-24 10:12:52

dominika28
Użytkownik

zarządca nieruchomości bez licencji

Witam,
Mam dość nietypową sytuację zawodową odnośnie zarządcy nieruchomości. W 2006r zrobiłam kurs zarządcy nieruchomości na starych zasadach lecz nie było mnie wtedy stać na płatną praktykę i wizytę w warszawce. Nie posiadam studiów. Czy jest możliwość w moim przypadku uzyskania licencji w inny sposób? Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam

#2 2011-12-14 18:02:43

veldon
Użytkownik

Re: zarządca nieruchomości bez licencji

Niestety nie ma innej możliwości jak posiadanie studiów wyższych (może być licencjat) o odpowiednim kierunku, lub ukończenie dodatkowego studium podyplomowego, odbycie praktyki i przejście całej procedury.

#3 2011-12-15 08:58:52

Milo
Użytkownik
Od: Poznań

dodatkowo wykonywanie czynności zarządcy bez uprawnień może się skończyć postępowaniem karnym ( absurd ale z życia wzięty)

Proszę pamiętać, iż informacje/opinie jakie podaje nie mogą zostać uznane jako wiążące w jakikolwiek sposób. W razie jakichkolwiek wątpliwości wiążącą opinie można uzyskać u radcy prawnego lub adwokata -Milo-

#4 2011-12-15 10:41:06

mat1984
Użytkownik

Tylko nie wiem czy jest jeszcze sens rozpoczynać teraz całą procedurę, bo coś się zapowiada, że licencje pośredników i zarządców są przewidziane do likwidacji w najbliższym czasie.

#5 2011-12-16 11:32:17

veldon
Użytkownik

> Milo napisał:

> dodatkowo wykonywanie czynności zarządcy bez uprawnień może się skończyć postępowaniem karnym ( absurd ale z życia wzięty)

Nie rozumiem, dlaczego uważasz, że to absurd? Prowadzenie samochodu bez prawa jazdy to też absurd?

#6 2011-12-19 16:09:45

Milo
Użytkownik
Od: Poznań

zbyt krótko ujęte

absurdem jest to że ludzie mają czas zajmować się kimś takim a oszuści i złodzieje chodzą na wolności - postępowania przeciwko nim są umarzane ... np z uwagi na przedawnienie postępowania - to jest właśnie absurd

nie potępiam tego postępowania ale sam fakt iż w przypadku mojej klientki prokuratura i sąd potrafiły zadziałać bardzo szybko - w innych przypadkach gdzie mamy naprawdę przestępstwo nic się nie robi

Co do i prawa jazdy i wykonywania czynności zarządcy bez uprawnień kara oczywiście winna być

Proszę pamiętać, iż informacje/opinie jakie podaje nie mogą zostać uznane jako wiążące w jakikolwiek sposób. W razie jakichkolwiek wątpliwości wiążącą opinie można uzyskać u radcy prawnego lub adwokata -Milo-

Linki sponsorowane

Ostatnie tematy z Przetargi.info.pl

Wątek

Stopka forum

Archiwum Prawo Przetargi - forum Rozporządzenia
Prawo zamówień Kody CPV Kody NUTS

[ Generated in 0.017 seconds, 11 queries executed ]