Forum.w.Nieruchomosci.pl

Nieruchomościowe forum dyskusyjne poruszające problemy rynku nieruchomości i jego specjalistów.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2011-04-06 14:18:35

AQ
Użytkownik

jak zostac zarzadca nieruchomosci???

witam! interesuje mnie praca w charakterze zarządcy nier. jestem na mgr specjalizacja Gospodarka nieruchomosciami. Wyczytalem, ze w przypadku mojego kierunku nie musze juz robic podyplomowki, tylko mam odbyc min. 6 miesieczne praktyki. Czy to jest prawda?? Czy w ramach tych praktyk moze byc zwykly staz z Urzedu Pracy np. w Miejskim Zarzadzie Budownictwa?? Jesli odbede ten staz, to co dalej?? Jakis egzamin panstwowy?? Bardzo prosze o odp.

#2 2011-04-27 13:24:59

Mrs. Right
Użytkownik

Re: jak zostac zarzadca nieruchomosci???

Witam  :O)
każda wyższa uczelnia organizująca studia  w zakresie gospodarowania nieruchomościami powinna wystawić zaświadczenie , że Pani studia wyższe spełniają minimum programowe dla studiów podyplomowych w specjalizacji zarządzanie nieruchomościami wraz z suplementem.  Bez tego zaświadczenia nie otrzyma Pani dziennika praktyki zawodowej.
Proszę nie mylić stażu z praktyką!
Organizacje prowadzące praktykę są wpisane na specjalną listę organizatorów, zapewniając i  wyznaczając  osobę  która, będzie Pani opiekunem praktyki przez okres 6 miesięcy.
Podczas trwania praktyki zobowiązana jest Pani do napisania planu zarządzania wybraną  nieruchomością, który jest broniony podczas sprawdzenia  praktycznego przygotowania do zawodu zarządcy, co ma miejsce najczęściej w lokalnych stowarzyszeniach.
Ocena pozytywna pracy i przepisowo odbyta praktyka, zapewniają Pani możliwość otrzymania licencji bez egzaminu.

Linki sponsorowane

Ostatnie tematy z Przetargi.info.pl

Wątek

Stopka forum

Archiwum Prawo Przetargi - forum Rozporządzenia
Prawo zamówień Kody CPV Kody NUTS

[ Generated in 0,013 seconds, 10 queries executed ]